ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ROGER FEDERER

Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου συνεχόμενου Masters επί Αμερικανικού εδάφους και την ανακοίνωση των κατατάξεων της ATP, φαίνεται καλύτερα η ευκαιρία που απώλεσε ο Ρότζερ Φέντερερ στο να πλησιάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τον Ράφαελ Ναδάλ στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του στο Μαϊάμι και περιόρισε τις απώλειες βαθμών που είχε μετά τις ήττες του στα ημιτελικά των Ντουμπάι και Indian Wells όπου δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο.

Το Νο1 του κόσμου διατήρησε τους 12,670 βαθμούς που είχε πριν την έναρξη του Sony Ericsson Open ενώ αύξησε τη διαφορά απ’τους δύο διεκδικητές της κορυφής, Ναδάλ και Φέντερερ που απώλεσαν περίπου 300 βαθμούς έκαστος στο Μαϊάμι έχοντας πλέον 9,935 και 9,035 αντίστοιχα.

Ο 30χρονος Ελβετός ο οποίος αποκλείστηκε απρόσμενα στον 3ο απ’τον Άντι Ρόντικ, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τον τραυματισμό του Ναδάλ να μην επιτρέπει στον Ισπανό να αγωνιστεί στα ημιτελικά, έχασε μεγάλη ευκαιρία ακόμα και να σκαρφαλώσει στη 2η θέση της κατάταξης κάτι που θα γινόταν αν κατακτούσε τον τίτλο στο Key Briscane.

Όμως ο Ρόντικ του έκοψε τη φόρα απ’την φανταστική κούρσα των τελευταίων μηνών στο tour και ίσως ο Φέντερερ ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Monte Carlo Masters (15/04) με καθυστερημένη wild card, προκειμένου να μην χάσει και τους 180 περσινούς βαθμούς απ’την πορεία του μέχρι τους “8” του Πριγκηπάτου (ήττα από Μέλτζερ).

Βελτιωμένος βαθμολογικά ο Άντι Μάρει ο οποίος πέρυσι αποκλείστηκε στο 2ο γύρο του Μαϊάμι και φέτος πρόσθεσε 600 καθαρούς βαθμούς στη συγκομιδή του, φτάνοντας τους 8,040 ρίχνοντας τη διαφορά κάτω από τους 1000 πόντους απ’τον Φέντερερ.

Απο κει και πέρα το χάος αφού ο 5ος τενίστας στον κόσμο, Νταβίντ Φερέρ, απέχει περίπου 3,300 βαθμούς.

Άλλωστε, με την κατάκτηση του τίτλου απ’τον Τζόκοβιτς, οι “Big Four” της ATP έχουν κατακτήσει τα 11 τελευταία Masters 1000 και τα 17 από τα προηγούμενα 18, με μοναδική εξαίρεση το Paris Masters το 2010 όπου το κατέκτησε ο Νο5, Ρόμπιν Σόντερλίνγκ.

Στο μεταξύ, ο Γιάνκο Τιπσάρεβιτς σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας ανεβαίνοντας στο Νο8 ενώ στο Νο10 επέστρεψε ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο με τον Τζον Ίσνερ να κάθεται μόλις δύο εβδομάδες στο top10 της ATP.

Κοντά στο career high No14 (2008) βρίσκεται ο Χουάν Μονάκο ο οποίος με την ημιτελική του πορεία στο Μαϊάμι, κέρδισε πέντε θέσεις στην κατάταξη και ανέβηκε στο Νο16 του κόσμου.

Σημαντική άνοδος και για τον Άντι Ρόντικ ο οποίος από το Νο34 ανέβηκε στο Νο29, βάζοντας φρένο στην κατρακύλα των προηγούμενων εβδομάδων έστω κι αν δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τη μεγάλη νίκη επί του Φέντερερ στον 3ο γύρο του Μαϊάμι, χάνοντας στον επόμενο απ’τον φορμαρισμένο Μονάκο.

Τέλος, ο Μάρκος Παγδατής κέρδισε δύο θέσεις καταλαμβάνοντας πλέον το Νο40 της κατάταξης με 1,025 βαθμούς.

Γήπεδο τέννις στην Ελλάδα Λιβαδειά